Torcik miłosny

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Oto mój pyszny torcik miłosny

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - jajka: 5 sztuk
    - cukier kryształ-ciasto: 1 szklanka
    - mąka pszenna 550: 1.5 szklanki
    - Polewa czekoladowa:: 1 opakowanie
    - czekolada mleczna: 3 sztuki
    - wiórki kokosowe- torebka: 1 sztuka
    - dżem morelowy: 1 sztuka
    - proszek do pieczeczenia: 1 łyżeczka
    - orzechy włoski: 0.25 szklanki
    - śmietana kremówka (30-36%): 0.5 litra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery Biszkopty

Torcik miłosny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. Tortownicę o kształcie serca silikonową nie smarować, ponieważ silikonowych foremek się nie natłuszcza. Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka mikserem, cukier wsypać i ubijać tak długo, aż białka będą sztywne i błyszczące. Nadal ubijać, dodając po jednym żółtku. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łopatka lub łyżką. Przełożyć do formy, piec 35-45 minut. Biszkopt wystudzić, przekroić na pół. Czekoladę rozpuścić z odrobiną śmietanki- 2 łyżki. Pozostałą śmietanę ubić na sztywno, dodać rozpuszczoną, przestudzoną czekoladę, wymieszać. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Biszkopt posmarować dżemem morelowym, nałożyć śmietanę. Nakryć drugą połową biszkoptu, nałożyć polewę czekoladową. Boki obłożyć zmielonymi orzechami. Udekorować gotowymi elementami - różami dekoracyjnym i bitą śmietaną. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować