Sycąca zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie warzywa myję. Marchewkę kroję w półplasterki, seler kroję w drobną kostkę, papryki oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w małe kawałki.
Siekam drobno cebulę i czosnek. Mięso kroję w średniej wielkości kostkę.
Rozgrzewam łyżkę oleju, podsmażam czosnek z cebulką przez 2 minuty. Następnie dodaję marchewkę i selera, podsmażam 5 minut, często mieszając. Teraz dodaję paprykę, smażę warzywa 5-6 minut. Przekładam je do garnka, zalewam wodą, dodaję liście laurowe i ziela angielskie. Zaczynam gotować na małym ogniu.
Teraz czas rozgrzać drugą łyżkę oleju i podsmażyć mięso, smażę je przez 6-7 minut, następnie dodaję do zupy. Doprawiam zupę wszystkimi przyprawami. Gotuję ją 40 minut, dodaję koncentrat pomidory, dokładnie mieszam, smakuję zupę i doprawiam solą i pieprzem. Zupę podgrzewam 10 minut, dodaję do niej surowy makaron, gotuję zupę 7-8 minut.
Podaję zupę z natką pietruszki.
Komentarze