Sałatka makaronowa z fasolką i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Mój pomysł na bardzo szybki obiad!

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 gramów makaronu razowego

    15 pomidorków koktajlowych

    200 gramów tuńczyka w oleju

    200 gramów fasolki szparagowej

    15 zielonych oliwek

    Sos:

    2-3 łyżki oleju

    Duża łyżka suszonych ziół prowansalskich

    Sól

    Pieprz

    Łyżeczka koperku

    Łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatka makaronowa

Sałatka makaronowa z fasolką i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę myję, kroję na połówki. Gotuję makaron, razem z fasolką, najlepiej ugotować je al dente, odcedzam i przelewam zimną wodą.

    Makaron z fasolką przekładam do dużej miski. Pomidorki kroję na połówki, oliwki również kroję na połówki. Tuńczyka rozdrabniam. Wszystkie warzywa i tuńczyka, dodaję do makaronu, mieszam.

    Wszystkie składniki sosu mieszam w miseczce, polewam sosem sałatkę, delikatnie mieszam. Sałatkę chłodzę 20 minut przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować