Zupa gulaszowa

4.5 (162 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Sycąca i rozgrzewająca zupa doskonała na zimowy obiad

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500 g chudej szynki wieprzowej
    1 cebula
    1 papryka czerwona
    1 żółta papryka
    3 ziemniaki
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    2 ogórki konserwowe
    800 ml bulionu
    1 łyżeczka mielone słodkiej papryki
    świeżo mielony pieprz
    szczypta chili cayenne
    sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzać olej dodać pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Dodać pokrojone w kostkę mięso,lekko podsmażyć. Podlać gorącym bulionem i pod przykryciem dusić do miękkości. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Gotować do miękkości ziemniaków.
    Zdjąć z ognia dodać starte na plasterki ogórki i,doprawić do smaku. Podawać posypaną natką pietruszki i kromką ulubionego pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować