Sernik z jabłkami bez jajek

4.5 (178 ocen)

  • 2 godz.

Sernik pieczony, bez jajek. Spód zrobiony z okrągłych, gotowych biszkoptów. Masa serowa z jabłkami, pieczona, przypomina smakiem sernik na zimno. Galaretka ładnie wykańcza całość. Całość bardzo smaczna, bardzo ładnie się kroi i dekoracyjnie wygląda.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Masa serowa:
    500 g mielonego białego sera
    100 g śmietany 18-22%
    3/4 szklanki cukru
    1 opakowanie budyniu waniliowego

    2 średnie jabłka
    mała paczka okrągłych biszkoptów
    1 galaretka cytrynowa

Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Galaretki

Sernik z jabłkami bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dno tortownicy o średnicy 20 cm wykładamy biszkopty, jeden obok drugiego, bez wypełniania luk.

    Do miski wkładamy ser, śmietanę, cukier i budyń w proszku. Krótko miksujemy. Masę serową wykładamy łyżką na biszkopty.

    Jabłka obieramy, dzielimy na ósemki. Układamy promieniście na warstwie serowej, lekko je wciskając.

    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C. Piec ok. 50-55 minut. Ostudzić.
  • 2. 1 i 1/2 szklanki wody zagotować w rondelku. Rozpuścić galaretkę. Ostudzić. Gdy zacznie się lekko zsiadać wyłożyć na warstwę serową, zostawić do całkowitego skrzepnięcia galaretki.

    Najlepszy jest dobrze schłodzony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jabłka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować