Myślicie że nie da się upiec pysznego sernika bez dodatku jajek ? to właśnie tutaj wam udowodnię że się da i wychodzi mega mega smaczny, chcecie przepis ? więc serdecznie zapraszam na mój blog pod podanym linkiem
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
składniki na spód z herbatników :
100 g margaryny KASIA,
40 sztuk herbatników PETIT BEURRE,
masa twarogowa :
1 kg twarogu REGIONALNE SZKLAKI,
150 g margaryny KASIA,
1,5 szklanki cukru pudru,
1 kubek śmietany 18 % PIĄTNICA,
1 opakowanie budyniu DELEKTA 64 g,
4 łyżki kaszy manny,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżeczki cukru ze skórką cytrynową DELEKTA,
1 szklanka to poj. 250 ml
Sernik bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na początek rozgnieść herbatniki a następnie wlać do nich rozpuszczoną margarynę i wymieszać ręką do połączenia się składników
2.Margarynę zmiksować z cukrami na gładką masę, następnie dodać twaróg i zmiksować do połączenia się składników
3.Do zmiksowanej margaryny z cukrami i twarogiem dodać resztę składników i zmiksować na jednolitą gęstą masę
4.Do blaszki 23/33 może być mniejsza przełożyć spód uciskając go następnie masę twarogową i wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 170 stopni i piec 1 godzinę i 15 minut
5.Po upieczeniu studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, można udekorować dowolnie
Komentarze