Sernik bez jajek

4.2 (5 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Myślicie że nie da się upiec pysznego sernika bez dodatku jajek ? to właśnie tutaj wam udowodnię że się da i wychodzi mega mega smaczny, chcecie przepis ? więc serdecznie zapraszam na mój blog pod podanym linkiem

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki na spód z herbatników :

    100 g margaryny KASIA,
    40 sztuk herbatników PETIT BEURRE,
    masa twarogowa :

    1 kg twarogu REGIONALNE SZKLAKI,
    150 g margaryny KASIA,
    1,5 szklanki cukru pudru,
    1 kubek śmietany 18 % PIĄTNICA,
    1 opakowanie budyniu DELEKTA 64 g,
    4 łyżki kaszy manny,
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    2 łyżeczki cukru ze skórką cytrynową DELEKTA,
    1 szklanka to poj. 250 ml
Wystaw ocenę:

4.2 (5 ocen)

Zobacz również:

Serniki

Sernik bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik 1. Na początek rozgnieść herbatniki a następnie wlać do nich rozpuszczoną margarynę i wymieszać ręką do połączenia się składników
  • sernik 2. Margarynę zmiksować z cukrami na gładką masę, następnie dodać twaróg i zmiksować do połączenia się składników
  • sernik 3. Do zmiksowanej margaryny z cukrami i twarogiem dodać resztę składników i zmiksować na jednolitą gęstą masę
  • sernik 4. Do blaszki 23/33 może być mniejsza przełożyć spód uciskając go następnie masę twarogową i wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 170 stopni i piec 1 godzinę i 15 minut
  • sernik 5. Po upieczeniu studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, można udekorować dowolnie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować