Sałatka z fasolki szparagowej z cebulką

4.99 (163 ocen)

  • 2 godz.

Doskonała sałatka z fasolki szparagowej do smażonych lub pieczonych ryb ,jest to sałatka której nie może braknąć w mojej małej spiżarni

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 kg fasolki szparagowej zielonej
    1 kg marchewki
    1/2 kg cebuli
    10 łyżek wody
    2/3 szklanki oleju
    1 słoiczek koncentratu pudliszki
Wystaw ocenę:

4.99 (163 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory Dodatki

Sałatka z fasolki szparagowej z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przed włożeniem do słoików 1. Fasolkę szparagową umyć odciąć końce ,pokroić na mniejsze 3 cm kawałki,ugotować w lekko osolonej wodzie na pół miękko uważać aby nie przegotować.



    Marchew oskrobać umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej,a cebulę poszatkować na piórka. Marchewkę i cebulę dusić do miękkości w osobnych garnkach dodając do każdego z nich po 5 łyżek wody i 1/3 szklanki oleju.



  • Przed wekowaniem 2. Ugotowaną fasolkę odcedzić dodać do niej 2 łyżki soli-płaskie,3 łyżki cukru i 4-5 łyżek octu 10%.

    Wszystkie składniki połączyć w jednym garnku wymieszać dobrze dodając słoiczek koncentratu.

    Nakładamy sałatkę do słoiczków zamykamy dobrze i pasteryzujemy 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować