PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorkówhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/11/salatka_3.jpeg27604912http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/salatka-z-fasolki-szparagowej-i-pomidorkow
1.
Fasolkę umyć i odciąć z niej końcówki. Jeśli strączki fasolki są bardzo długie należy pokroić je na pół. Przygotowaną tak fasolkę wrzucić do gotującej się wody i dobrze posolić. Gotować około 20 minut uważając by fasolka się nie rozgotowała ponieważ podajemy ją lekko twardą.
W czasie gotowania się fasolki przygotowujemy sos. Wszystkie suche składniki razem mieszamy i dodajemy wodę, olej, sok z cytryny i natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Przygotowany sos odstawiamy by wszystkie smaki się połączyły.
Przygotowujemy pozostałe składniki sałatki. Pomidorki myjemy i przekrajamy na pół, cebulę obieramy i kroimy na pół plasterki.
Gdy fasolka już będzie gotowa odcedzamy ją i wrzucamy do dużej miski. Dodajemy pokrojone pomidorki i cebulę i dobrze mieszamy. Na koniec polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Sałatka smakuje wyśmienicie na ciepło jak również na zimno.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze