SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ I FETY

4.51 (162 ocen)

  • 30 min

Sałatkę robi się błyskawicznie. Jest pyszna i zdrowa.

  • 30 min

Składniki:

  • • 50 dag fasolki szparagowej
    • 25 dag pomidorków koktajlowych
    • 1 opakowanie sera feta
    • 1 duża czerwona cebula
    • Sól, szczypiorek

    Na sos:
    • 4 łyżki oliwy
    • ½ łyżeczki soku z cytryny
    • 2 łyżki musztardy
    • 1 łyżka miodu
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Musy

Sałatka z fasolki szparagowej i fety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę wrzucamy na ok. 10 minut do gotującej osolonej wody. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Większe strączki kroimy na pół, mniejsze pozostawiamy w całości. Fetę kroimy w kostkę. Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy na połówki. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Szczypiorek siekamy.
  • 2. Składniki sosu dokładnie ze sobą mieszamy. Składniki sałatki układamy na półmisku, polewamy przygotowanym sosem i posypujemy szczypiorkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować