Sałatka z fasolki szparagowej

4.5 (156 ocen)

Sałatka jest bardzo prosta w wykonaniu oraz łagodnie doprawiona. Można ją podać jako samodzielne danie, z pieczywem lub jako dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 700 g fasolki szparagowej
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 pęczek koperku
    2 łyżki majonezu
    1 - 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Sałatka z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z fasolki szparagowej 1. Z fasolki odciąć końce. po czym ugotować (wg upodobania - al dente ok. 7 min, do miękkości ok. 15 min) w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, wystudzić, następnie pokroić na mnejsze kawałki. Dodać posiekane jajka oraz koperek, wsypać pieprz. Całość wymieszać.
  • Sałatka z fasolki szparagowej 2. Dołoożyć majonez - ponownie wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować