Ryba w cieście naleśnikowym

4.5 (176 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zamiast tradycyjnej panierki

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety rybne: 800 gramów
    - jajo do ciasta: 1 sztuka
    - mleko: 0.5 szklanki
    - mąka pszenna: 0.75 szklanki
    - olej do smażenia: 0.25 szklanki
    - sól i pieprz do smaku: 0.5 łyżeczki
    - ew. suszony koperek: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy filet przekroić na 4 części, natrzeć solą, pieprzem i koperkiem. Można skropić sokiem z cytryny. Z jajka, mleka i mąki przybotować bardzo gęste ciasto naleśnikowe (gdyby było zbyt gęste można dodać trochę wody). Każdy filet maczać w cieście z obu stron i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

    PODOBNE PRZEPISY:
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filety rybne Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować