ryba w cieście naleśnikowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

znakomite danie w chrupiącym cieście

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 szklanka mąki pszennej
    • 2 jaja
    • 0,75 szklanka mleka
    • 3/4 szklanki wody
    • szczypta soli
    • 3 łyżki oleju roślinnego

    ryba
    • 1 kg miruny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, blendujemy blenderem ze spacjalną końcówką.
    Rybę solimy, obtaczamy w cięście i smażymy na rozgrzanym oleju.
    Rybę podajemy z frytkami i sosem czosnkowym lub innym według uznania
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować