ryba w cieście naleśnikowym

  • wyświetlono: 244 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

znakomite danie w chrupiącym cieście

  • 5 porcje
  • 60min
  • Średni

Składniki

• 1 szklanka mąki pszennej
• 2 jaja
• 0,75 szklanka mleka
• 3/4 szklanki wody
• szczypta soli
• 3 łyżki oleju roślinnego

ryba
• 1 kg miruny

Sposób przygotowania przepisu:

ryba w cieście naleśnikowym

  • 1. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, blendujemy blenderem ze spacjalną końcówką.
    Rybę solimy, obtaczamy w cięście i smażymy na rozgrzanym oleju.
    Rybę podajemy z frytkami i sosem czosnkowym lub innym według uznania

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryba ciasto

Komentarze

Podobne przepisy

Ryba w cieście

Dodane przez: Agiatis

Ryba w cieście

Filet z ulubionej ryby w cieście...

Kotlet.

Dodane przez: Słodko Słodka

Filet z kurczaka w cieście naleśnikowo –...

Pyszny soczysty filet, bardzo aromatyczny....

Ryba

Dodane przez: Konto nieaktywne

RYBA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM ORAZ SAŁATA Z...

Dzieciaki będą zachwycone taką...

Schab w cieście nalesnikowym

Dodane przez: joanna30

Kotlety schabowe w cieście naleśnikowym

Aby zwykłe kotlety schabowe za...

parówki w cieście naleśnikowym

Dodane przez: Michalina

Parówki w cieście naleśnikowym

Przepis na szybki, tani i efektowny...

Filet w cieście naleśnikowym

Dodane przez: RedakcjaPP

Filet w cieście naleśnikowym

Drób to ulubione mięso mojego syna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE