Ryba w cieście naleśnikowym

4.5 (156 ocen)

Najlepsza do potrawy jest ryba bez ości(tołpyga, dorsz, mintaj,tilapia)

Składniki:

  • 1 kkg ryby
    3 łyżki masła
    1 duża cebula
    2 sztuki marchewki
    5 ząbków czosnku
    do ciasta:
    1 szklanka mąki
    2 jajka
    1 łyżka masła stopionego
    1 szklanka wody
    przyprawa do ryby
    pieprz cytrynowy
    margaryna do natłuszczenia naczynia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Ryba w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-21m8fub 1. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Zeszklić na maśle. Lekko posolić.
  • image-19vafp7 2. Marchewki zetrzeć na drobnych oczkach. Dodać do cebuli i czosnku. Dodać trochę soli i pieprzu. Podsmażyć.
  • image-18rrx1p 3. Rybę ugotować w lekko osolonej wodzie. Potem przyprawić ją przyprawą do ryby i pieprzem cytrynowym.
  • image-08n6np2 4. Do przysmażonych warzyw dodać rybę. Chwilę dusić, dokładnie wymieszać.
  • image-0afd0tq 5. Przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia.
  • image-0o8cfd1 6. Zrobić gęste ciasto naleśnikowe. Wlać wszystko do naczynia.Zapiekać ok.20 min w piekarniku nagrzanym 180st. Podawać na gorąco najlepiej z pikantnymi surówkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować