Roladki z ciasta francuskiego z łososiem

1 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i szybka przekąska na każdą okoliczność.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto francuskie - 1 opak (300 g )
    łosoś wędzony - 1opak ( 100g )
    1 - jajko
    pieprz
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta francuskie

Roladki z ciasta francuskiego z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko roztrzepać widelcem.
    Ciasto wyjąć wcześniej z lodówki.
    Rozwinąć ciasto na desce lekko wałkiem rozwałkować.
    Ułożyć na samym brzegu ciasta kawałki łososia, posypać pieprzem.
    Zwinąć w roladę zostawiając koniec ciasta.
    Posmarować koniec ciasta roztrzepanym jajkiem zwinąć roladę.
    Następnie całą roladę posmarować jajkiem i pokroić w plastry na jednakową grubość.
    Blachę do pieczenia wyłożyć papierem ułożyć na papierze roladki.
    Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C. do zrumienienia roladek.
    Podawać z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować