Słońce z ciasta francuskiego z łososiem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna ,szybka i efektowna przekąska .

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
    pół opakowania szpinaku mrożonego
    2 ząbki czosnku
    łyżka masła
    pół opakowania sera fety
    łosoś wędzony ok 70 g
    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chipsy

Słońce z ciasta francuskiego z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Słońce z ciasta francuskiego z łososiem i szpinakiem 1. Z obu ciast wyciąć duże koła
    ( Ja wycięłam od dużego talerza .
  • Słońce z ciasta francuskiego z łososiem i szpinakiem 2. Na maśle podsmażyć rozdrobniony czosnek .
    Dodać rozmrożony szpinak .Podsmażyć ok 20 minut .
    Doprawić .
    Do zimnego szpinaku dodać pokruszoną fetę i wymieszać .
  • 3. Na jedno koło z ciasta nakładamy farsz o rozsmarowujemy po całości .
    Na to rozkładamy łososia .
    Przykrywamy drugim kołem .
  • Słońce z ciasta francuskiego z łososiem i szpinakiem 4. Na środku odbijamy lekko dno kubka .
    Ostrym nożem lub radełkiem nacinamy ciasto tworząc promienie.
    Każdy promień skręcamy 2lub 3 razy .
    Całość posmarować roztrzepanym jakiem .
  • 5. Pieczemy w 180 stopniach ok 30 minut .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować