Ślimaczki z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska z ciasta francuskiego z serem, szynką, szpinakiem i suszonymi pomidorami idealna na różne okazje.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto francuskie
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    Żółty ser
    Szynka
    Szpinak
    Kilka suszonych pomidorów
    Serek śmietankowy do smarowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta francuskie

Ślimaczki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płat ciasta francuskiego posmaruj koncentratem pomidorowym i serkiem śmietankowym, ułóż plastry żółtego sera, na nim plastry szynki, liście szpinaku i pokrojone suszone pomidory.
    Ciasto zwiń w rulon i pokrój w paski. Ułóż na papierze do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 220 st. piekarnika.
    Piecz około 15 minut.

Porady

Przekąska smakuje wybornie zarówno na ciepło i na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować