Pstrąg z warzywami

4.5 (178 ocen)

Pstrąg zagościł w mojej kuchni po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni :)

Składniki:

  • 2 pstrągi
    4 ugotowane ziemniaki
    2 kolorowe papryki
    1 mała cukinia
    kilka gałązek tymianku
    natka pietruszki
    cytryna
    sól, pieprz
    masło
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane pstrągi 1. Umyte i wysuszone pstrągi posypać solą i pieprzem i nadziać posiekaną natką, gałązkami tymianku i półplasterkami cytryny.
  • Pstrąg z warzywami 2. Ziemniaki pokroić w plasterki, papryki i cukinię w kostkę i podsmażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu (najlepiej na patelni grillowej, ale nie posiadam). Warzywa zdjąć. Do środka pstrąga włożyć po grubszym plasterku masła. Patelnią skropić oliwą i włożyć na nią pstrągi. Smażyć (grillować jw.) około 15 minut, przewracając rybkę tylko raz. Podawać z warzywami i białym winem.
  • 3. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować