Ciasto czekoladowe z masą krówkową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Odchudzone ciacho do kawy :)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    3/4 szklanki mąki
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szklanki cukru lub erytrolu
    krem:
    1 puszka masy krówkowej
    200 g skyru
    2 płaski łyżki żelatyny +1/3 szklanki mleka
    dodatkowo:
    1/2 szklanki kawy
    50 g orzechów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Biszkopt kakaowy Ciasto z kremem

Ciasto czekoladowe z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka jaj ubić ze słodzidłem na puch, zmiksować z żółtkami, a następnie wymieszać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Masę wylać na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 30 minut. Wystudzone ciasto nasączyć kawą. Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy spęcznieje podgrzać do rozpuszczenia. Masę krówkową zmiksować ze skyrem i wystudzoną żelatynę i rozsmarować na biszkopcie (w razie potrzeby można wstawić do lodówki, żeby trochę zgęstniała). Wierzch udekorować startymi orzechami. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa kajmakowa Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować