pstrąg pieczony z warzywami

4.5 (152 ocen)

  • 50 min

Taki pstrąg to sposób na szybki i smaczny obiad. Zrobiłam go dla męża,który uwielbia pstrąga.

  • 50 min

Składniki:

  • 2 wypatroszone pstrągi
    4 łyżki masła
    1/2 pęczka zielonej pietruszki
    1 ząbek czosnku
    biały pieprz
    sól morka
    chilli
    ziemniaki
    1 pomidor
    1 cytryna
    tymianek
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg pieczony z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kilka gałązek pietruszki odłożyć, resztę posiekać i wymieszać z masłem i czosnkiem. Ryby z zewnątrz i od środka natrzeć solą i pieprzem. Do środka włożyć masło.
  • 2. Ziemniaki podgotować przez około 15 minut, natrzeć tymiankiem i chilli. Rybę wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem, obłożyć warzywami. Piec 20 minut w 180*C.

Porady

Podawać z surówką. Najlepiej z kapusty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować