Pieczony łosoś na zielonej pierzynce

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

ciekawa odmiana, przepis znalazłam tu : http://mojakuchniamalutka.blogspot.com/search/label/Ryby?updated-max=2013-02-06T09:53:00%2B01:00&max-results=20&start=20&by-date=false, troszkę zmieniłam

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg łososia/ kupuję w Biedronce 1 większą porcję/
    Sok z cytryny
    Sól, pieprz kolorowy
    1 puszka zielonego groszku osączonego
    80 gram pora
    Olej i masło do smażenia
    1 łyżka Mascarpone
    50 ml wina białego , dałam Martini
    Szczypta cukru i tyle samo Vegety
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pieczony łosoś na zielonej pierzynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z fileta odrzucić skórę, opłukać, osuszyć i skropić cytryną. Przyprawić solą i pieprzem. Rozgrzać piekarnik do 200 st.
    Naczynie żaroodporne natłuścić, ułożyć łososia i na wierzch położyć 2-3 plasterki masła. Zapiec k 25 minut.
    W tym czasie na rozgrzanym oleju z masłem zeszklić pokrojonego pora ze szczyptą cukru i Vegety. Chwilę podsmażyć wlewając wino, odparować alkohol.
    Do potrawy dodać groszek i Mascarpone, doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Wyłożyć sos na talerz i ułożyć na nim łososia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś pieczony Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować