Łosoś na pierzynce szpinakowej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i sycące danie główne idealne na każdą okazję, zarówna na rodzinny obiad jak i romantyczną kolację.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mrożonego łososia
    opakowanie mrożonego szpinaku
    200 g śmietany 18 %
    przyprawa do łososia
    aromatyczny pieprz (najlepiej w młynku)
    ser parmezan
    sól
    vegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś na pierzynce szpinakowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łosoś na pierzynce szpinakowej 1. 1. Całe opakowanie szpinaku rozmrażamy.
    2. Rozpakowujemy łososia.
    3. Przygotowujemy naczynie żaroodporne. Na jego dnie układamy jednolicie, odciśnięty z wody szpinak. Na powstałej "pierzynce szpinakowej " kładziemy kawałki łososia.
    4. Przygotowujemy sos śmietanowy. Do małego naczynia wlewamy śmietanę, wsypujemy odrobinę vegety, przyprawy do łososia oraz szczyptę soli i dokładnie mieszamy. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Przygotowanym przez nas sosem zalewamy łososia. Następnie posypujemy danie świeżo zmielonym pieprzem oraz startym parmezanem.
    5. Całość pieczemy przez około 20 minut.
    Smacznego!!!

Porady

Danie świetnie smakuje z ryżem i sałatką z pekińskiej kapusty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować