Pasztet pieczarkowo brokułowy z cebulą

4.5 (167 ocen)

  • 2 godz. 15 min

Wspaniały, aromatyczny, poprostu przepyszny. Ponadto bezmięsny.

  • 2 godz. 15 min

Składniki:

  • 650 g pieczarek
    500 g brokułów
    3 spore cebule
    6 jajek
    1,5 szklanki bułki tartej
    1/4 szklanki oleju


    sól
    ostra mieszanka przypraw w młynku
    łyżka suszonego koperku
    łyżeczka ostrej papryki


Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet pieczarkowo brokułowy z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły i pieczarki pokroić na kawałki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, a następnie zemleć w maszynce do mielenia.
  • 2. Cebule pokroić w kostkę (dość dużą) i z odrobiną soli podsmażyć na oleju do zrumienienia.
  • 3. Do zmielonych warzyw dodać cebulę, wbić jajka i wsypać bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać olej i pozostałe przyprawy do smaku.
  • 4. Masę przełożyć do wysmarowanej i obsypanej bułką tartą keksówki i piec około 1h 20 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Cebula Grzyby Koper Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować