Paluszki z piersi kurczaka

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniały przepis nadaje sie na niedzielny obiad, polecam

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z kurczaka: 2 sztuki
    - Przyprawy ( sól, pieprz, przyprawa do kurczaka ): 1 łyżka
    - mąka: 5 łyżek
    - mlako: 1 szklanka
    - bułka tarta: 5 łyżek
    - jajo: 1 sztuka
    - tłuszcz do smażenia: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne

Paluszki z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie :
    Piersi pokroić w grubsze paski, oprószyć przyprawami i zostawić w
    lodówce na około 30minut, z mąki, mleka, jaja i bułki tartej
    przygotowujemy ciasto naleśnikowe.
    Moczymy piersi w przygotowanym cieście i smażymy na rozgrzanym oleju na
    złoty kolor, następnie dusimy przez około 10 minut.


    Paluszki kejefsi smakują najlepiej z młodymi ziemniaczkami, posypanymi
    koperkiem i ugotowanym kalafiorem polanym zasmażką z ( bułki tartej i
    masła) .
    Jeśli ktoś lubi ketchup można sobie polać nim paluszki kejefsi, bardzo
    fajnie smakują w takiej kompozycji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować