Miodowe bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przesiać mąkę ,dodać proszek do pieczenia,sól i cukier oraz masło pokrojone w kosteczki,wszystko razem rozcierać ,aż powstanie coś w rodzaju kruszonki,dodać wtedy obrane i pokrojone w kostkę jabłka i wymieszać
2.W kubku ubić miód ,mleko i jajka ,dolać do ciasta ,wyrobić ciasto.Odstawić na 30 min,aby ciasto odpoczęło
3.Na stolnicy podsypać dość dużo mąki bo ciasto się klei ,maczając dłonie w mące rozciągnąć na placek do 2cm grubości ,szklanką wyciąć krążki ,ułożyć bułeczki na wysmarowanej blaszce .
4.Piekarnik nagrzać do 200st i do gorącego wstawić bułki,piec do 15 min .
5.Smakują bardzo dobrze posmarowane masłem,dżemem lub takie "suche"
Komentarze