W proponowanym przepisie nie podaję dokładnie ilości użytych przypraw, stopień ostrości leczo zależy od indywidualnych upodobań.

Składniki:

  • 3 duże, podłużne papryki
    3 średnie cebule
    3 ząbki czosnku
    200 ml przecieru pomidorowego (użyłam przecier Podravka)
    kilka listków natki pietruszki
    1 łyżka oleju

    do przyprawienia:
    sól
    papryka słodka w proszku
    pieprz czarny
    płatki chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na oleju.
    Dodać paprykę pokrojoną w szerokie paski.
    Gdy papryka będzie lekko podsmażona, dodać przecier pomidorowy.
    Zmniejszyć grzanie pod garnkiem, dusić warzywa pod przykryciem, do miękkości. Należy pilnować, aby papryka nie rozgotowała się.
    Pod koniec gotowania dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawić do smaku. Gotować jeszcze 3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować