Kruszon różany

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zaczarowany napój, idealny na gorący letni dzień, jednocześnie prosty sposób, aby goście na długo zapamiętali przyjęcie.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - płatki róży: 50 gramów
    - cukier: 150 gramów
    - wino różowe półsłodkie: 1 litr
    - woda gazowana: 1 litr
    - cytryna: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wina Przystawki

Kruszon różany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki róży zalać 100 ml wrzątku, dodać cukier i odstawić pod przykryciem do całkowitego wystudzenia.
  • 2. Do dużego dzbanka wlać schłodzone wino, sok z cytryny i zimny napar różany. Dodać dużą ilość lodu i uzupełnić napój gazowaną wodą mineralną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki Kwiaty jadalne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować