Kalafior smażony w panierce

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Miałam ochotę na kalafiora z patelni z dodatkiem chrupiącej panierki!

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 kalafiora
    bułka tarta
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    sól
    1/3 łyżeczki ostrej papryki
    1 łyżeczka przyprawy do grilla
    mleko
    bułka tarta
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kalafior smażony w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior dzielimy na małe różyczki.
    Do jednej miski wlewamy mleko, a do drugiej wsypujemy bułkę tartą.
    Do miski z mlekiem dodajemy przyprawy i mieszamy.
    Różyczki kalafiora zanurzamy w mleku, a następnie panierujemy w bułce tartej.
    Smażymy na tłuszczu, najlepiej oleju, aż będą chrupiące.

Porady

Kalafiorki podałam z jogurtem z posiekanym szczypiorkiem i natką oraz szczyptą słodkiej papryki w proszku, pycha!!!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować