Kalafior w panierce

  • wyświetlono: 921 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Świetny sposób podania tradycyjnego kalafiora.

ankad21
  • 6 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

1 kalafior
sól
2 jaja
bułka tarta
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Kalafior w panierce

  • 1. Kalafiora umyć, podzielić na różyczki , ugotować w posolonej wodzie.
  • 2. Wystudzić.
  • 3. Rózyczki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  • 4. Smażyć z każdej strony w rozgrzanym oleju.

Porady

Świetnie smakuje również na zimno jako przekąska.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kalafiorpanierka

Komentarze

Podobne przepisy

Kalafior zapiekany w sosie serowo-cytrynowym

Dodane przez: Martyna1991

Kalafior zapiekany w sosie serowo-cytrynowym

Oryginalny w smaku, zapiekany kalafior...

Karafior w mięsnej skorupce z kukuryczą i groszkiem

Dodane przez: Martyna1991

Kalafior w mięsnej skorupce z kukuryczą i...

Delikatny gotowany kalafior , mieszanka...

Pieczony kalafior

Dodane przez: czarrna

Pieczony kalafior

Kalafior pieczony na ostro

kalafior do obiadu

Dodane przez: karolinajedynak24

KALAFIOR DO OBIADU

kalafior powinien być al dente

kalafior

Dodane przez: elapolo

Kalafior pieczony na złocisto w ziołach

Kalafior w nieco rientalnej wersji.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE