Kalafior w panierce

5 (142 ocen)

  • 20 min

Panierowany i smażony na patelni . Pyszny dodatek do ziemniaków.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 główka kalafiora
    3 jajka
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    kucharek
    tłuszcz
    papryka
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Dodatki

Kalafior w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior myjemy i dzielimy na duże różyczki. Wkładamy go do osolonej wody i gotujemy do miękkości.
  • 2. Jajka roztrzepać widelcem dodając przyprawy. Bułkę tartą przesypujemy na głęboki talerz .Panierujemy maczając różyczki kalafiora w jajku, potem obtaczając w bułce tartej.
  • 3. Wkładamy na patelnię z tłuszczem i smażymy z każdej strony.

Porady

Podawać z ziemniakami i np papryką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować