Grecka pasztycja

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis przywiozła kuzynka, która kilka lat mieszkała w Grecji.

Składniki:

  • ● op. makaronu
    ● 15 dag startego żółtego sera
    ● 1/2 kg mielonego mięsa
    ● mały koncentrat pomidorowy
    ● cebula pokrojona w kostkę
    ● szkl. wody
    ● 30 dag mąki
    ● kostka rosołowa
    ● 3 szkl. mleka
    ● jajko
    ● 3 łyżki margaryny
    ● przyprawy: pieprz, sól, przyprawa uniwersalna
    ● bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grecka pasztycja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy, układamy
    na blaszce, posypujemy
    serem i wiórkami margaryny.
    Mięso smażymy z cebulą, doprawiamy.
    Dodajemy koncentrat
    i układamy na makaronie
  • 2. Wodę gotujemy z połową
    mleka zmieszanego z jajkiem.
    Dodajemy margarynę i kostkę.
    Mąkę rozrabiamy z resztą
    mleka i energicznie mieszając,
    dodajemy do gotującego
    się sosu. Przyprawiamy. Gdy
    sos jest szklisty i ma konsystencję
    majonezu, wylewamy
    na mięso, posypujemy bułką
    2. i pieczemy ok. 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grecka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować