Galareta z łososia

4.5 (156 ocen)

  • Dla 6 osób

Zrobiłam kilka sztuk tej galarety i przyznam, że przez kilka dni był moim lunchem. Wykorzystałam małe foremki do babki. Porcja okazała się w sam raz. Chudziutka, lekkostrawna i sycąca.

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 300 gram świeżego łososia
    2 marchewki
    2 łodygi selera naciowego
    bulion rybny
    pieprz
    3 łyżki żelatyny
    ocet jabłkowy
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galareta z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galareta z łososia 1. Przygotuj 1,5 litra przefiltrowanej wody. Dodaj bulion rybny ( nie koniecznie, może być warzywny).
    Marchew pokrój w talarki i seler naciowy. Zagotuj Kiedy warzywa lekko zmiękną dodaj pokrojonego w kosteczkę łososia i gotuj jeszcze kilka chwil. Kiedy zakończysz gotowanie wsyp ok 3 łyżek żelatyny. Można zastąpić agar agar. Kiedy całość ostygnie przelewaj do naczyń. Wstaw do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Marchewka Ocet Seler Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować