płat ciasta francuskiego,
upieczona lub usmażona pierś kurczaka (ja użyłam mięsa z dwóch dużych udek),
duży pomidor,
opcjonalnie kilka suszonych pomidorków,
kilka plastrów fety,
kilka łyżek startego parmezanu,
mała cebula,
tymianek, rozmaryn, pieprz
Francuska tarta z kurczakiem, pomidorami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce i zawinąć do środka każdy brzeg. Nakłuć je widelcem (oprócz zawiniętych brzegów) i posypać parmezanem. Na nim rozłożyć kawałeczki kurczaka, pokrojone pomidory i cebulę. Wkruszyć fetę, doprawić pieprzem i ziołami, ewentualnie posypać dodatkowym parmezanem. Piec w 190-200 stopniach około 30 minut (do zarumienia się ciasta i wyrośnięcia boczków).
Komentarze