Francuska tarta z kurczakiem, pomidorami i fetą

4.5 (147 ocen)

  • 40 min

Świetna na piknik:)

  • 40 min

Składniki:

  • płat ciasta francuskiego,
    upieczona lub usmażona pierś kurczaka (ja użyłam mięsa z dwóch dużych udek),
    duży pomidor,
    opcjonalnie kilka suszonych pomidorków,
    kilka plastrów fety,
    kilka łyżek startego parmezanu,
    mała cebula,
    tymianek, rozmaryn, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Francuska tarta z kurczakiem, pomidorami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce i zawinąć do środka każdy brzeg. Nakłuć je widelcem (oprócz zawiniętych brzegów) i posypać parmezanem. Na nim rozłożyć kawałeczki kurczaka, pokrojone pomidory i cebulę. Wkruszyć fetę, doprawić pieprzem i ziołami, ewentualnie posypać dodatkowym parmezanem. Piec w 190-200 stopniach około 30 minut (do zarumienia się ciasta i wyrośnięcia boczków).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować