Francuska tarta z kurczakiem, brokułami i porem

4.5 (151 ocen)

  • 40 min

Pyszna i sycąca tarta, do której można wrzucić swoje ulubione warzywa.

  • 40 min

Składniki:

  • duży płat ciasta francuskiego,
    200 g kwaśnej śmietany,
    2 jajka,
    pojedyncza pierś z kurczaka,
    brokuł,
    mały por,
    opcjonalnie 2-3 ząbki czosnku,
    sól, pieprz, curry lub inna ulubiona przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Francuska tarta z kurczakiem, brokułami i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwałkować i wylepić nim formę do tarty, nakłuć widelcem. Kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić i usmażyć z drobno pokrojonym porem na oliwie. W tym czasie ugotować różyczki brokułu. Ostudzone składniki wyłożyć na ciasto i podpiec je przez 10-15 minut w 200 stopniach. W tym czasie wymieszać śmietanę z jajkami, solą i pieprzem. Mieszankę wlać na tartę i piec jeszcze 15 -20 minut (do ścięcia się wierzchu i lekkiego zarumienienia ciasta).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować