1.Obie czekolady i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej . Przestudzam.
Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę.
Do jajek dolewam masę czekoladową i mieszam łyżką. Następnie dodaję mąkę, kawę i kakao. Ponownie mieszam.
Masę przelewam do przygotowanej wcześniej formy. Piekę ok. 20 minut w 180st. Patyczek po wyjęciu powinien pozostać lekko wilgotny.
Spód studzę.
Żelatynę rozpuszczam w 1/2 szklanki gorącej wody i studzę. Kiedy zacznie gęstnieć ubijam śmietanę. Pod koniec dodaję serki i żelatynę oraz pokruszoną chałwę. Masę miksuję.
Porcję masy wykładam na brownie. Układam jeżyny i przykrywam resztą kremu. Posypuję pokruszoną chałwą i czekoladą. Schładzam.
Komentarze