Ciasto z truskawkami i kremem kokosowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Myślę, że niejednej osobie to ciasto naprawdę posmakuje. Trzeba jednak bardzo lubić smak kokosa, bo to on jest najbardziej wyczuwalny.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki na spód:

    165 g mąki z ciecierzycy,
    250 ml wody,
    2 łyżki oliwy z oliwek,
    2 łyżki brązowego cukru trzcinowego,
    sok z połowy limonki.

    Składniki na krem kokosowy:

    350 ml mleka kokosowego,
    3 łyżki brązowego cukru trzcinowego,
    sok z 1 limonki.

    Dodatkowo:

    1/4 szklanki wody,
    sok z połowy limonki,
    200 g truskawek,
    słoiczek masła migdałowego.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciasto z truskawkami i kremem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: wszystkie składniki mieszamy dokładnie tak, żeby nie było grudek. Odstawiamy na około godzinę do lodówki. Po tym czasie mieszamy łyżką, przelewamy do okrągłej formy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 20 minut.
  • 2. 1/4 szklanki wody mieszamy z sokiem z połowy limonki. Nasączamy ciasto.
  • 3. Krem: Wszystkie składniki blendujemy.
  • 4. Nasączony spód smarujemy masłem migdałowym. Wykładamy krem kokosowy. Kroimy truskawki i układamy na cieście. Ciasto wstawiamy do lodówki na około 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować