Ciasto kruche z (dowolnymi) owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krok 1: Margarynę, wodę, i 1 szklankę cukru rozpuścić (na wolnym ogniu)
Krok 2: Wystudzić rozpuszczoną margarynę.
Krok 3: Oddzielić żółtka od białek.
Krok 4: Żółtka z resztą cukru utrzeć.
Krok 5: Do utartego cukru z żółtkami wlewać powoli wcześniej rozpuszczoną, wymieszaną, i ostudzoną margarynę.
Krok 6: Wymieszac mikserem na jednolitą masę.
Krok 7: Dodac do masy 3 szklanki mąki i proszek do pieczenia.
Krok 8: Ubić białka i dodac do calości.
Krok 9: Na wierzch ułożyć drobno pokrojone owoce.
Krok 10: Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 190 stopni.
Krok:11 Piec aż ciasto się zrumieni ("na oko").
Krok 12: Ciasto posypać cukrem pudrem.
Komentarze