2.Masa Biała: 260 dag masła,
2 czubate łyżki mąki pszennej,
2 szkl mleka ,
1 cukier waniliowy,
½ szkl cukru ,
puszka ananasów,
spirytus (ilość wg gustu),
3.Masa Ciemna:1 szklanka mleka,
2 żółtka ,
½ łyżki mąki pszennej,
½ łyżki mąki ziemniaczanej,
Ugotować z tego krem i wystudzić.,
kostka masła ,,
słoiczek nutelli
kieliszek spirytusu,
20-25 dag bezików małych,
4.Przygotowanie....
1. Pieczemy biszkopt i przekrawamy na pół---
5.2. Masa biała: 10 dag masła roztapiamy, dodajemy mąkę ciągle mieszając, lekko aby nie zrumienić. Zalewamy to mlekiem i dodajemy cukry . Mieszamy ciągle do powstania kremu. Studzimy. Ucieramy kostkę masła, do niej dodajemy krem, spirytus i pokrojone ananasy w kostkę .----
6.3. Masa Ciemna : Ucieramy kostkę masła, dodajemy ugotowany wcześniej krem, potem nutelle i spirytus, Ucieramy.---
7.4. Na połowie biszkoptu rozsmarowujemy masę jasną z ananasami, na niej kolejno układamy beziki, potem masa 2 z nutellą i druga połowa biszkoptu. Smacznego ;)
Komentarze