Bułeczki z jajek

4.49 (189 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne,lekkie,rozpływające się w ustach.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka- 3 szt
    majonez- 3 łyżki
    szczypta soli
    łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Jajko

Bułeczki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bułeczki z jajek 1. 1.Białka ubijamy na sztywno ,dodajemy szczyptę soli i sok z cytryny.
    2.Żółtka ubijamy,dodajemy majonez,mieszamy.
    3.Do żółtek dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.
    4.Na blaszkę wyłożoną pergaminem nakładamy porcje ciasta (łyżką do lodów)
    5.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 25 minut.
    6.Z tej porcji ciasta wychodzi 9 bułeczek

Porady

Bułeczki podajemy według swoich upodobań (szynka,ser,pomidory,ogórki,twarożki itp.)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować