I masa
1,5 budyniu waniliowego
2 łyżki cukru
500 ml mleka
II masa
250 g mascarpone
1 słoik frużeliny z malin albo gęstego dżemu, najlepiej domowego lub porządny ze sklepu
2 duże łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżeczki żelatyny
Budyniowiec z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno tortownicy wykładamy herbatnikami.
Mleko zagotowujemy z cukrem i gotujemy na nim zwykły budyń .
Jeszcze gorący wlewamy na herbatniki .
I tak herbatniki 1/3 budyniu , herbatniki i 1/3 budyniu , herbatniki i 1/3 budyniu.
Studzimy .
Następnie miksujemy mascarpone z malinami i jogurtem, żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody, lazczymy powoli z masą i połowę wykładamy na zimny budyń , następnie herbatniki i znowu masa. Chłodzimy, dekorujemy .
Komentarze