Budyniowiec z malinami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Błyskawiczny i pyszny deser

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Tortownica 18 cm

    Opakowanie czekoladowych herbatników

    I masa
    1,5 budyniu waniliowego
    2 łyżki cukru
    500 ml mleka

    II masa
    250 g mascarpone
    1 słoik frużeliny z malin albo gęstego dżemu, najlepiej domowego lub porządny ze sklepu
    2 duże łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Budyniowiec z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno tortownicy wykładamy herbatnikami.

    Mleko zagotowujemy z cukrem i gotujemy na nim zwykły budyń .
    Jeszcze gorący wlewamy na herbatniki .
    I tak herbatniki 1/3 budyniu , herbatniki i 1/3 budyniu , herbatniki i 1/3 budyniu.
    Studzimy .

    Następnie miksujemy mascarpone z malinami i jogurtem, żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody, lazczymy powoli z masą i połowę wykładamy na zimny budyń , następnie herbatniki i znowu masa. Chłodzimy, dekorujemy .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować