Budyniowiec z krakersami

4.49 (196 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mała porcja słodkości idealna na weekend lub święta. Bardzo łatwy w przygotowaniu i wymaga niewielu składników nie jest bardzo pracochłonne.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - paszka słonych krakersów: 2 sztuki
    - mleko: 750 mililitrów
    - cukier: 1 szklanka
    - budyń śmietankowy: 2 sztuki
    - żółtka: 3 sztuki
    - Jajko: 1 sztuka
    - polewa czekoladowa: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyniowiec z krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pół litra mleka zagotować, w pozostałym mleku rozporowadzić budynie, dodać cukier, żółtka i jaja a nastepnie roztrzepać na gładko. Płyn wlać do gotującego się mleka i cały czas mieszać aż do zgęstnienia kremu.
  • 2. Blaszkę wyłożyć krakersami, na to krem, jeszcze raz krakersy i krem. Przykryć warstwą krakersów i polać polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą. Gdy przestygnie wstawić do lodówi na co najmniej 3 godziny.
    Przepis wystarczy na blaszke o wymiarach 30cmx30cm.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować