1.1. BISZKOPT
-BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ,DODAJEMY CUKIER I ŻÓŁTKA
-MĄKĘ PRZESIEWAMY Z PR.DO PIECZENIA
2.ROZGRZEWAMY PIEC NA 170 C I PIECZEMY OK.35 MIN.
3.STUDZIMY I PRZECINAMY NA DWIE CZĘŚCI
2.KREM BUDYNIOWY:
1. BUDYNIE ROZRABIAMY W OK 300ML.MLEKA-RESZTĘ GOTUJEMY.
DO GOTUJĄCEGO SIĘ MLEKA WLEWAMY BUDYŃ I MIESZAMY.
2. GOTOWY PRZYKRYWAMY FOLIĄ SPOŻYWCZĄ I ODSTAWIAMY
DO OSTUDZENIA.
3.MIĘKKIE MASŁO LUB MARGARYNĘ MIKSUJEMY NA PUSZYSTĄ MASĘ
I STOPNIOWO DODAJEMY BUDYŃ.MIKSUJEMY DO UZYSKANIA
GŁADKIEGO KREMU.
3.1.NA PIERWSZĄ CZĘŚĆ BISZKOPTU DAJEMY KREM BUDYNIOWY.
2.PRZYKRYWAMY DRUGIM BISZKOPTEM.
3.MIKSUJEMY ŚMIETANKĘ I POKRYWAMY GÓRĘ BISZKOPTU
4.W KĄPIELI WODNEJ ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ I DEKORUJEMY
Komentarze