BUDYNIOWIEC

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 9 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

CIASTO NA KAŻDĄ KIESZEŃ

  • 2 godz. 9 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BISZKOPT:
    10 JAJEK
    1/2 SZKL.CUKRU
    10 ŁYŻEK MĄKI PSZENNEJ
    2 ŁYŻECZKI PR.DO PIECZENIA


    KREM BUDYNIOWY:
    3 BUDYNIE ŚMIETANKOWE
    KOSTKA MASŁA LUB SPRAWDZONEJ MARGARYNU
    LITR MLEKA

    500 ML. ŚMIETANY 30%
    DODATKOWO
    TABLICZKA MLECZNEJ CZEKOLADY
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Budyniowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. BISZKOPT
    -BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ,DODAJEMY CUKIER I ŻÓŁTKA
    -MĄKĘ PRZESIEWAMY Z PR.DO PIECZENIA
    2.ROZGRZEWAMY PIEC NA 170 C I PIECZEMY OK.35 MIN.
    3.STUDZIMY I PRZECINAMY NA DWIE CZĘŚCI
  • 2. KREM BUDYNIOWY:
    1. BUDYNIE ROZRABIAMY W OK 300ML.MLEKA-RESZTĘ GOTUJEMY.
    DO GOTUJĄCEGO SIĘ MLEKA WLEWAMY BUDYŃ I MIESZAMY.
    2. GOTOWY PRZYKRYWAMY FOLIĄ SPOŻYWCZĄ I ODSTAWIAMY
    DO OSTUDZENIA.
    3.MIĘKKIE MASŁO LUB MARGARYNĘ MIKSUJEMY NA PUSZYSTĄ MASĘ
    I STOPNIOWO DODAJEMY BUDYŃ.MIKSUJEMY DO UZYSKANIA
    GŁADKIEGO KREMU.
  • 3. 1.NA PIERWSZĄ CZĘŚĆ BISZKOPTU DAJEMY KREM BUDYNIOWY.
    2.PRZYKRYWAMY DRUGIM BISZKOPTEM.
    3.MIKSUJEMY ŚMIETANKĘ I POKRYWAMY GÓRĘ BISZKOPTU
    4.W KĄPIELI WODNEJ ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ I DEKORUJEMY
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować