1.Na dno tortownicy wykładamy papier do pieczenia i kładziemy biszkopty. Do przegotowanej wody dodajemy cukier i sok z cytryny, mieszamy i polewamy biszkopty.
W garnku gotujemy 500 ml wody, do miski wsypujemy budynie i wlewamy 250 ml wody mieszamy i wlewamy do gotującej się wody mieszamy energicznie i zdejmujemy z gazu. Dodajemy dwie galaretki pomarańczowe i mieszamy do połączenia się składników.
Do ciepłej masy dodajemy jajko i masło mieszamy mikserem ok 3-4 minut. Przekładamy masę budyniową na biszkopty i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut.
W rondelku gotujemy 2 szklanki wody i rozpuszczamy w niej galaretki agrestowe. Zostawiamy do wystygnięcia.
Ciasto wyjmujemy z lodówki układamy owoce i zalewamy ostudzoną galaretką, ponownie wstawiamy do lodówki. Chłodzimy przez kilka godzin.
Komentarze