Biała kiełbasa pieczona z cydrem

5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój autorski pomysł na pieczoną białą kiełbasę - tak po polsku z cydrem, jabłkami i mnóstwem majeranku

Składniki:

  • - 4 białe parzone kiełbasy
    - 1 soczyste, kwaskowe jabłko
    - 150 ml cydru
    - 1 biała część pora
    - 1 duża biała cebula
    - sól. pieprz - spora ilość majeranku
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa pieczona z cydrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę nacinamy delikatnie po obu stronach. Jabłko myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w plasterki. Pora kroimy w cienkie plasterki i to samo czynimy z cebulą. Warzywa układamy na dnie naczynia żaroodpornego lub blaszki. Na wierzch układamy kiełbasę. Polewamy ja połową potrzebnego cydru i posypujemy obficie majerankiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C ( piekarnik góra-dół) i pieczemy dobre pół godziny. W połowie czasu pieczenia kiełbasę polewamy drugą połową cydru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Kiełbasa Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować