Kotlety z kapusty pekińskiej, szpinaku i pieczarek

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne, zdrowe kotlety, które możemy przyrządzić z resztek kapusty pekińskiej.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - część biała z kapusty pekińskiej - ja miałam z takiej średniej główki

    - 50 g świeżego szpinaku typu baby

    - 100 g pieczarek

    - 30 g sera zółtego

    - 2 jajka

    - bułka tarta

    - sól, pieprz, czosnek suszony, gałka muszkatołowa , majeranek do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kapusty pekińskiej, szpinaku i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początek pociełam kapustę - dość drobno i ją zblednowałam. Kolejną czynnością było odsączenie jej z nadmiaru wody. Szpinak również zblendowałam i dodałam do kapusty. Pieczarki obrałam, pokroiłam i podsmażyłam . Dodałam do warzyw. Na koniec starłam ser, dodałam jajka, bułkę tartą, przyprawiłam i smażyłam na złoty kolor.

Porady

Pamiętajcie, że niezwykle ważne jest aby dokładnie odsączyć kapustę z wody. W innym przypadku kotlety się po prostu nie skleją. Ku pamięci także zostawiam fakt, iż szpinak, zwłaszcza świeży także zawiera w sobie wodę, którą należy odsączyć. Kotlety świetnie smakują z jogurtem naturalnym lub gęstą śmietaną. Kotlety te , bardzo dobrze nadają się też na grilla , wystarczy dodać sałatę, pomidora i kawałek pysznego sera oraz pełnoziarnistą bułkę a zdrowy hamburger gotowy. Nadzienie można także wykorzystać jako farsz do pierogów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Pieczarki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować