Biała kiełbasa pieczona z cebulą i jabłkiem

4.39 (218 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Proste danie, które podpatrzyłam od teściowej i które co roku gości na naszym wielkanocnym stole. Dzięki niemu polubiłam białą kiełbasę, której w moim rodzinnym domu nie robiło się na święta.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 białych surowych kiełbas
    2 kwaśne jabłka
    1 duża cebula
    sól
    olej
Wystaw ocenę:

4.39 (218 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa pieczona z cebulą i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju. Lekko posolić.
    2. Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry.
    3. Kiełbasę ułożyć w naczyniu do zapiekania.
    4. Między kiełbasę powkładać plastry jabłek i cebuli, trochę cebuli rozsypać cna wierzchu. Skropić olejem.
    5. Piec ok godziny w 180 st.

Porady

Kiełbasa jeszcze lepiej smakuje na 2 dzień, jest doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Cebula Jabłka Kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować