Biała kiełbasa pieczona z musztardą i miodem

4.95 (168 ocen)

Kiełbasa pieczona w ten sposób jest smaczna i aromatyczna, musztarda francuska i miód nadają jej fajnego lekko słodkiego smaku. Kiełbasę przygotowałam na śniadanie Wielkanocne.

Składniki:

  • 4 surowe białe kiełbasy
    2 cebule
    Sól, pieprz
    2 łyżki miodu prawdziwego
    3 łyżki musztardy francuskiej
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.95 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa pieczona z musztardą i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w pióra, na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, dodajemy cebulę, oprószamy sola oraz pieprzem, lekko podsmażamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do miseczki przekładamy miód oraz musztardę, mieszamy, biała kiełbasę nakłuwamy, smarujemy wymieszaną musztardą z miodem. Kiełbasę układamy na cebuli, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować