Babka kokosowa z rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Dzięki rabarbarowi babka nie jest za słodka. Polecam, również na wielkanoc

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 125 gr margaryny
    3 jajka
    1 szklanka cukru
    1 łyżka cukru z wanilią
    ½ szkl. mleka
    2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 szkl. wiórków kokosowych
    4 łodygi rabarbaru
    1 polewa czekoladowa
    1 łyżka wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki

Babka kokosowa z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rozbełtane jajka 1. Jajka ubić z cukrem na puch. Ciągle miksując dodać cukier z wanilią i dalej miksować do rozpuszczenia cukru.
  • Zmiksowane składniki 2. W rondelku rozpuścić margarynę, ostudzić i dodać wraz z mlekiem do masy jajecznej. Zmiksować.
  • Dodac mąkę i rabarbar 3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Dokładnie zmiksować.
    Rabarbar obrać i pokroić w cienkie plastry. Dodać wraz z wiórkami kokosowymi do ciasta.
  • Ciasto we formie 4. Ciasto wlać do formy z kominem i piec w nagrzanym do 180stC piekarniku 60 minut – do suchego patyczka. Upieczone i ostudzone ciasto udekorować polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować