Babeczki panna cotta z sosem truskawkowym idealne np.na Dzień Matki. Słodki,delikatny smak panna cotty z aksamitnym sosem z truskawek zachwyci każdego smakosza deserów.
Babeczki "mother's day" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietanę i mleko wlewamy do garnka.Odlewamy 8 łyżek zimnego płynu z garnka do miseczki i wsypujemy do niej żelatynę (niech pęcznieje 8 minut).
2.Zagotować mleko ze śmietaną i cukrem waniliowym.Odstawić,do gorącego płynu włożyć napęczniałą żelatynę.Wymieszać dokładnie rózgą aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.Masę przelać do silikonowych foremek,schłodzić,przełożyć do lodówki na 120 minut.
3.Mrożone truskawki zmiksować,(uzyskamy w ten sposób aksamitny sos truskawkowy do polania naszych babeczek). Deser dekorujemy.Na Dzień Matki wybrałam tę wesołą dekorację z torebką. Na babeczce ułożyłam cukrową jeżynę.
Komentarze