Babeczki "Mother's Day"

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Babeczki panna cotta z sosem truskawkowym idealne np.na Dzień Matki. Słodki,delikatny smak panna cotty z aksamitnym sosem z truskawek zachwyci każdego smakosza deserów.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śmietana 30%: 250 mililitrów
    - mleko 3,2 %: 150 mililitrów
    - cukier waniliowy (16g): 16 gramów
    - żelatyna do deserów w proszku: 3 łyżki
    - truskawki mrożone: 500 gramów
    - cukrowe jeżynki,malinki: 6 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki "mother's day" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę i mleko wlewamy do garnka.Odlewamy 8 łyżek zimnego płynu z garnka do miseczki i wsypujemy do niej żelatynę (niech pęcznieje 8 minut).
  • Babeczki na zimno 2. Zagotować mleko ze śmietaną i cukrem waniliowym.Odstawić,do gorącego płynu włożyć napęczniałą żelatynę.Wymieszać dokładnie rózgą aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.Masę przelać do silikonowych foremek,schłodzić,przełożyć do lodówki na 120 minut.
  • babeczki bez pieczenia 3. Mrożone truskawki zmiksować,(uzyskamy w ten sposób aksamitny sos truskawkowy do polania naszych babeczek). Deser dekorujemy.Na Dzień Matki wybrałam tę wesołą dekorację z torebką. Na babeczce ułożyłam cukrową jeżynę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować