Babeczki króliczki

4.5 (188 ocen)

  • 10 min

Nie tylko na Wielkanoc, pyszne kokosowe babeczki.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki suche:
    2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szklanki cukru
    1/2 łyżeczki soli

    Składniki mokre:
    1 jajko
    1 szklanka mleka
    100g roztopionego i wystudzonego prawdziwego masła min. 82%

    Oraz:
    wiórki kokosowe
    posypka cukrowa (kolorowa)
    pianki marshmallows
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Babeczki króliczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Osobno wymieszać składniki suche, osobno mokre, następnie połączyć je ze soba, wymieszać dosłownie kilka razy.
    Przelać do foremek.
    Wsadzić do piekarnika z termoobiegiem nagrzanego do 180 st. C i piec ok 10-20.
  • 2. W czasie gdy babeczki się pieką, zmiksować słodką śmietanę kremówkę z cukrem i nakładać na wierzch każdej babeczki.

    Babeczki zanurzyć w kokosie albo w startej białej czekoladzie (nie każdy lubi kokos) lub też w białej posypce cukrowej.

    Nos, uszy, wąsy i oczy króliczków zrobić z pokrojonych pianek marshmallow i kolorowej posypki cukrowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Kokos Pianki marshmallow

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować