Babeczki dyniowo-pomarańczowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wilgotne, mięciutkie, z kawałkami czekolady i cudowną pomarańczową nutą. Najlepsze!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -230 g mąki pszennej
    - 1 łyżeczka proszek do pieczenia
    - 1 łyżeczka cynamonu
    - 160 g cukru
    - 1 szklanka puree z ugotowanej lub pieczonej dyni
    - 2 jajka
    -120 ml maślanki
    - 80 g masła
    -skórka otarta z 1 pomarańczy
    -1 tabliczka gorzkiej czekolady
    -150 ml śmietany kremówki
    -łyżka cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki dyniowo-pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Suche składniki przesiać do miski, odłożyć. Masło rozpuścić. Mokre składniki wymieszać dokładnie w drugiej misce. Czekoladę posiekać. Połączyć zawartość obu misek, wymieszać tylko do połączenia się składników. Pod koniec mieszania dodać posiekaną czekoladę. Formę na babeczki wyłożyć papilotkami. Przelać ciasto do 2/3 wysokości. Piec babeczki w temp. 170 stopni, około 25 minut (do suchego patyczka). Kremówkę ubić z pudrem na sztywną masę. Zimne babeczki udekorować masą. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Dynia Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować